Fibernät

Fastigheten är ansluten till Säffle fibernät som drivs av Säffle kommun genom sitt bolag Säkom. Nätet är baserat på en öppen lösning där varje hyresgäst själv kan välja vilken leverantör och vilka tjänster man vill ha.

Beställa tjänster
Ni kan få Internet, IP-telefoni och TV. Utbudet varierar mellen olika tjänsteleverantörer, som hyresgäst väljer ni själv vilken ni vill ha och beställer direkt. Kontakta oss först så får ni ett s.k. lägenhetsnummer som leverantören vill veta.

Tjänsteleverantörer:
AllTele / Kramnet: http://foretag.kramnet.se/bredband/net/saffle
Bahnhof:  http://foretag.bahnhof.se/order/20978
Bredband2: https://foretag.bredband2.com/broadband/products/iCitynetID/772426/iCityID/772425/
Tyfon: http://www.tyfon.net/page.php?p=30&m=20
Telia: http://www.telia.se/privat/bredband/via-stadsnat/hittadittstadsnat/saffle (OBS kontakta Telia per telefon eller mail för information om företagslösningar).

Installation
När er beställning bekräftats, kontakta oss så gör vi en omkoppling i växelrummet och ansluter er lokal. Ni kommer sedan att få en box som ansluts till bredbandsuttaget i er lokal. Till denna box ansluter ni sedan er router, telefon, TV och annan utrustning.

Support och drift
Felanmälan görs direkt till support hos den leverantör ni valt. Dessa ombesörjer felsökning och har dirketkontakt med Telia som är kommunikationsoperatör och med Säkom som ansvarar för fibernätet. Fastighetsnätet dvs. alla kablar och uttag inne i huset ägs och sköts av Askås Fastigheter AB. Behöver ni assistans på plats kontakta Siv på IT-doktorn 0706 27 51 17, hon finns i huset.